tisdag 19 februari 2013

Inlägg 35: I vilket jag återvänder till köket med smart mat

Det har varit en rörig vinter och tyvärr har köket fått lida för det. Nu börjar jag långsamt ta mig tillbaka till köket, helt enkelt för att jag mår bättre av laga mat själv. Rödbetor är något jag ofta får i min Ekolåda så nya rödbetsrecept är alltid välkomna. Jag valde att prova rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney från senaste numret av Buffé. Jag valde dessutom en förenklad variant av kålrabbisallad till.

Det är en ganska enkel gryta-rödbetor, lök och morötter skärs i bitar och läggs i en gryta tillsammans med röda linser och kokas. När det är färdig pressar du i vitlök och citronsaft och äter. Örtsalt är en underskattad krydda så det kommer jag att använda oftare, speciellt i sallader.

Själva grytan var okej, inte fantastisk men en bra nödrätt. Ska kolla upp taffels smakkamrat om rödbeta och se om det går att lägga till någon krydda. Mandel- och ärtchutneyn var god men inte fantastiskt. Kålrabbisalladen var bäst. Betyget blir 3,5 nitar av 5.

Inga kommentarer: